Europanostra - Vilémov       2001-12-12   

Středa

Po velkých přípravách konečně zavelel Radek k odjezdu a tak jsme naložili Fiata Ducato (z půjčovny) a vyrazili jsme vstříc dobrodružství :-)) Odjezd z Prahy po čtvrté hodině, příjezd do Vilémova kolem sedmé hodiny, nejvíce času jsme strávili popojížděním Rytířská - Národní. Na pumpě jsme si koupili něco k snědku a pivko na rozjezd. Po příjezdu jsme byli ubytováni ve druhém patře zámku, krásný pokoj skoro v podkroví, velký krb, koupelna.

zamek_vilemov.jpg pokoj1.jpg pokoj2.jpg

Po lehké večeři a seznámení s paní Rubensteinovou (hybnou silou zámku), jsme si zapálili oheň v krbu a lehce popili vínka, probrali nadcházející dny a seznámili se s historií zámku. Když nás opustila p. R. tak Europeum pokračovalo ve volné zábavě (viz. foto).

europeum_auto.jpg potlach_streda.jpg kjss_ra.jpg radka_knihovna.jpg
eurobanan.jpg radek_zpevak.jpg radka_krb.jpg kajass_streda.jpg
Čtvrtek

Dopoledne jsme začali instalovat techniku, kolem 10 hodiny přijel zvukař a začala instalace zvukové aparatury. Vše šlo hladce až do té doby, než jsme chtěli dostat do videokamery zvuk z mixáže. Po různých kombinacích kamera - video, kamera - video - televize jsme nakonec skončili u varianty kamera - kamera - jedna fungovala jako rekordér a jedna byla mobilní na chození po sále.. akorát se za ní tahal dlouhej kabel (naštěstí dostatečně dlouhej na obejití celého sálu). Po rozchození a otestování techniky jsme jeli do Golčova Jeníkova na oběd do Zámecké restaurace - celkem pěkný podnik s bohatým výběrem specialit - pštrosí steak pro mě a Vlada, losos pro Radka s Davidem, holky nějake kuřecí. Už během oběda volali první družstva z nádraží, takže je Vlado přivážel z Golčova Jeníkova na zámek.

instalace_techniky.jpg zvukari.jpg registrace.jpg

Před šestou už jsme byli komplet. My jsme si ještě jednou vyzkoušeli techniku a soutěž (teda Kůbovu Sůťaž). Po šesté přijely "delegace" z Prahy, Lenka s děkanem UK atd. Vše začal David s Radkem krátkým úvodem a přivítáním všech účastníků. Poté dostal slovo senátor Malát. Asi po hodině skončila oficiální část a začal raut. Na chodbě se podávaly různé pochutiny, guláš v chlebu opravdu neměl chybu, dali jsme ho s Vladem pro jistou dvakrát. Po rautu jsme ještě zůstali v "zasedačce" a dělali si soukromou diskotéku - a dostali od Ivoška pokyny na zítřejší simulaci - já lobby pro VW, Vlado Drive in Relax a Martina Bejby First.

zahajeni_lidi.jpg zahajeni_radek.jpg zahajeni_dekan.jpg zahajeni_malat.jpg
Pátek

Horko těžko jsme ráno vstali, zjistili jsme, že nám zamrzla voda v koupelně a záchodě, kolem 3/4 na osm jsme dorazili na snídani a po půl deváté začala simulace jednání Evropské komise v kapitole Bezpečnost vozidel a souvisejících záležitostí. Dostal jsem funkci lobbysty za Volkswagen - zkrátka prosadit nějaké věci výhodné pro naší automobilku. V pauze na kávu jsem zaloboval u Němců a Španělů (tam má VW fabriky), pak jsem krátce pohovořil s Portugalskem, Řeckem a UK. Nakonec jsem narazil na lucemburčana, který byl hodně pro dětské sedačky v základní výbavě vozidla, tak jsem mu nastínil stanovisko VW a odcházel trošku zvyklán, tak jsem zvědavý na další jeho vystoupení při jednání.

sim3.jpg vladka.jpg nv_europeum.jpg nv_porota.jpg

Nakonec mě výsledek simulace zklamal (pohled lobbysty), všichni se pořád tvářili, jak to všechno chápou, že proč si kupovat dětské sedačky v základní výbavě a proč mít omezovače rychlosti... no a nakonec to vsechno schválili (nejvíc mě naštvali Němci, asi odstěhuju fabriky někam jinak :-)) Od půl osmé začal Národní večer, kdy mělo každé družstvo představit svoji (vylosovanou) zem. Po loňských zkušenostech, kdy pořád porotě někdo něco cpal a nalejval, jsem zkoušel vrazit kameru někomu jinému.. ale po zhlédnutí výsledků jsem si došel pro staré džíny a šel do toho po hlavě. Nejdříve jsem to bral jako nutné zlo (koneckonců jsem tam byl od techniky) a pak mě to začalo bavit :-)

nv_fin.jpg nv_ita.jpg nv_sve.jpg
nv_kameraman.jpg ra_ka_bl.jpg vl_ma.jpg kajass_guiness.jpg

Každé družstvo mělo na presentaci asi 12 minut plus nějaký čas na přípravu, tak se nám to pěkně natáhlo až k půlnoci. Místy jsem se neudržel a musel se smát, tak jsem zvědavej, co to udělalo s kvalitou záznamu.. Vystoupení byla na velmi vysoké (a hlavně vyrovnané) úrovni, takže pak mezi nimi vybrat nejlepší bylo velmi těžké.. tak jsme to hodili na studenty, aby si to rozhodli sami. Mě osobně se líbili Rakušáci, Italky a švédská ABBA neměla chybu! Nakonec jsme ještě přešoupali stoly a šlo se do hajan.. po příchodu do pokoje a zjištění aktuální teploty (tak 6-8°C) jsem rezignoval a šel spát vedle k holkám.. a nějak jsme se zakecali a byla z toho půl čtvrtá...

Sobota

Dopoledne mělo být teoreticky volno, ale jak to tak bývá, z volna nějak sešlo, pořád bylo co dělat. Po snídani dorazil z Prahy David Stulík, tak bylo o srandu postaráno :-) Po obědě začala nejdůležitější (alespoň pro mě) část celé akce - znalostní soutěž, něco na styl Riskuj. Soft dodal Kjůb, běželo to na web serveru a potřebovalo to dva prosíťovaný kompy. A abych v tom nebyl sám, pomáhlal mi Vladmen. V půlce jsem měl tak studený ruce, až se Vlado ptal, jestli neumírám. Ještě že mi přinesl alespoň pořádnýho panáka.

soutez.jpg soutez_pohled.jpg soutez_operator.jpg EN_final.jpg

Nervozita ze mě slezla až na konci, když soutěž úspěšně skončila. Davido mi poděkoval za technical support a já na opláku poděkoval Kubassovi za program a velkému Billovi za stabilní operační systém. Po večeři měl dělat Vlado diskotéku, natahal do Winampu asi 300 MP3. Jenže skutek nějak utek, milý Vlado to skrečoval a zdekoval se za pipinkama.. takže mi nezbývalo (s mým debilním smyslem pro zodpovědnost) než zasednout na místo DJ a začít to roztáčet. Ještě že u toho byl Stulda, jinak nevim, nevim.. nakonec byla sranda pozorovat, jak nám při blbým výběru písniček utíkaj lidi z parketu. Jak říkal David, bylo to jako SIMs. Ale nakonec se to celkem slušně rozjelo, hlavně Davidorex :-).

technik.jpg davido.jpg disco.jpg djs.jpg
Neděle

Dopoledne udělali kluci nějaké povídání o EU, tak jsem jenom zapnul mikrofony a šel se nahoru do pokoje učit.. usnul jsem se skriptama na hrudi :-) Probudil mě příšernej zvuk, někomu dole zavazbily mikrofony.. tak jsem se pomalu vyhrabal a šel obhlídnout situaci. Přijela telka, někdo z regionálního zastoupení ČTK. Udělali rozhovor s Ivoškem a natočili si slavnostní vyhlášení a rozhovor s vítezným družstvem. Po obědě začal Vlado rozvážet družstva do Golčova Jeníkova na vlak nebo autobus, my jsme začali balit.

ne_diskuse.jpg predavani_cen.jpg vitezove1.jpg zaver3.jpg


Přidání vlastního komentáře k této akci


      Napiš číslo třicettři